Mléčná čokoláda Bonnat Surabaya 65%

Kód: BNTC12
Oceněná
Značka: Bonnat
159 Kč 141,96 Kč bez DPH 159 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Mléčná čokoláda z kakaových bobů z oblasti Surabaya na východě ostrova Jáva v Indonésii. Konzistence čokolády něžně hladivá, chuť až překvapivě bohatá a intenzivní s ovocnými tóny fíků a datlí. Kakaové boby z této oblasti jsou bohužel dlouhodobě nedostupné, proto Bonnat nyní pozastavuje výrobu této čokolády. Doporučujeme chuťově podobnou čokoládu Bonnat Morenita nebo Bonnat Java. Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády.

Mléčná čokoláda Bonnat Grands Crus Surabaya Lait 65%

Vysokoprocentní – 65% mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů pěstovaných v oblasti Surabaya na východě ostrova Jáva v Indonésii. Konzistence čokolády něžně hladivá, chuť až překvapivě bohatá a intenzivní s ovocnými tóny fíků a datlí. Kakaové boby z této oblasti jsou bohužel dlouhodobě nedostupné, proto Bonnat nyní pozastavuje výrobu této čokolády. Doporučujeme chuťově podobnou čokoládu Bonnat Morenita nebo Bonnat Java.

Toto je naše nejprodávanější čokoláda!

65% mléčná čokoláda je ideální lahůdka pro ty, kdo se nechtějí rozhodovat, zda mají radši hořkou nebo mléčnou čokoládu. Mléčná čokoláda s takto vysokým obsahem kakaových bobů má v sobě totiž obojí: jak výraznou a pestrou kakaovou chuť hořké čokolády, tak hladivou sametovost čokolády mléčné.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 3 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2015, kategorie „Milk plain origin bars“

Recenze na čokoládu: Gurmánka.cz: Bonnat Lait Grands Crus Surabaya 65%

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 65 %), cukr, sušené mléko.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2619
Energie v kcal 626
Tuky v g 49
    z toho nasycené tuky v g 31,5
Sacharidy v g 40,5
    z toho cukry v g 30,6
Bílkoviny v g 8
Sůl v g 0,13
5
13x
4
2x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MS Avatar autora | 10.5.2021
Famózní sametová čokoláda, doporučuji.
5
Avatar autora | 20.11.2019
Moc dobrá, hořká tak akorát.
5
Avatar autora | 31.5.2019
Velmi dobrá.
5
Avatar autora | 15.2.2019
+ Jemná, všichni hádají nižší obsah kakaa
- Vypařuje se.

Tato čokoláda mi byla doporučena před lety v kamenném obchodě a já mohu pouze souhlasit a doporučit dál. Skvělá, jedinečná chuť.
5
AN Avatar autora | 6.12.2018
Surabaya je konzistencí nejjemnější mléčná čokoláda, jakou jsem kdy poznala. Vysokoprocentní, přesto mléčná. Sama se rozplývá na jazyku dřív, než řekneš švec. Rozhodně patří do mých top 5 mléčných čokolád ever.
5
Avatar autora | 23.11.2018
+ jemná

Mlečná čokoláda s lehce nahořklou chutí. Konzistence naprosto geniální. Žádné výrazné tóny. Chuť, která vám zůstane dlouho v puse.
5
JP Avatar autora | 24.10.2018
Tak toto byl můj nejhezčí zážitek s mléčnou čokoládou v životě. Monsigneur Bonnat má mou pokornou úctu. Prosím vyřiďte mu to.
5
ŠŠ Avatar autora | 11.10.2018
Překvapivá! Nikdy bych u mléčné čokolády nečekal takovou intenzitu chutí...
5
Avatar autora | 30.9.2018
Vyzkoušená kvalita...
5
PP Avatar autora | 29.8.2018
Krásná... prosluněná cesta cesta pod barevnými stromy za babího léta...
5
JJ Avatar autora | 16.8.2018
Ač normálně mléčnou nemusím, tak tady skládám velký hold panu Bonnatovi. Chuťová bohatost je srovnatelná s mými oblíbenými hořkými čokoládami.
Nevyplňujte toto pole:
KK Avatar autora 13.8.2018 14:12
Poznala jsem ji na degustaci. No a od té doby musím mít domácí příruční zásobičku ;) Jsem fakt netušila, že se stanu závislákem, když jsem se na tu degustaci hlásila...
Odpovědět

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775