Trvanlivost! Degustační sada Michel Cluizel Réglette Plantation

Sleva Trvanlivost!
124 Kč –33 % 83,40 Kč 72,52 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)

Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 6 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů tmavých (hořkých) plantážních čokolád: Mangaro Noir 65%, El Jardín 69%, Los Ancones Bio 67%, Mokaya Bio 66% a Vila Gracinda 67% a jednu mléčnou: Mangaro Lait 50%.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Michel Cluizel „Réglette Carrés Chocolats de Plantation“ – kratší trvanlivost

Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 5 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů tmavých (hořkých) plantážních čokolád:

a jednu mléčnou plantážní mičokoládku:

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 19. 10. 2018


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich nepozorujeme rozdílu vůči čokoládám čerstvým.

 

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Mangaro Noir 65%:
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
    • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • Mokaya 66% Bio:
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
  • Vila Gracinda 67%:
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
  • Los Ancones 67% Bio:
    • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
    • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
  • Mangaro Lait 50%:
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
    • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 30 g, 23 x 37 cm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2418,79
Energie v kcal 578,66
Tuky v g 42,54
    z toho nasycené tuky v g 26,3
Sacharidy v g 33,33
    z toho cukry v g 33,24
Bílkoviny v g 7,77
Sůl v g 0,04

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.03 kg
Obsah kakaové sušiny: 50, 65, 66, 67, 69
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs)
Původ kakaových bobů: Dominikánská republika, Kolumbie, Madagaskar, Mexiko, Ostrov Svatého Tomáše
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 30
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: