Mléčná horká čokoláda Michel Cluizel Vanuari 39% 1kg

Kód: MC-12874 EAN: 659253128742
Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány.

5 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
590,43 Kč bez DPH
679,00 Kč , plus doprava
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Mléčná horká čokoláda Michel Cluizel Vanuari 39% 1kg

Mléčná horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Vanuari Lait 39% 1kg

Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Čtyři pecičky váží 1g a jejich velikost je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda.

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Poměr je třeba uzpůsobit individuální chuti – u mléčné čokolády, jako je tato, řada lidí dává přednost použití většího množství čokolády a naopak menšího množství smetany.
Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné práškové mléko, kakao, emulgátor: řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a gluten.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost: 1kg pytel

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. mléčná
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 39
Bio ne
Druh Horká čokoláda nebo kakao? čokoláda
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 1000
Typ čokolády Typ horké čokolády: hořké, mléčné nebo bílé. mléčné
Hodnocení
Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:59 Datum: 01.08.2015
Náš pravidelný ranní rituál. Výborný upgrade z dřívejšího kakája! :)
Tomáš hodnotil/a: Čas: 15:17 Datum: 28.12.2014
Skvelá čokoláda, deti ju milujú.