Degustační sada Michel Cluizel Réglette Plantation

Kód: MCN-12615 EAN: 659253126151 Novinka Novinka
Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 5 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů tmavých (hořkých) plantážních čokolád: Mangaro Noir 65%, El Jardín 69%, Los Ancones Bio 67%, Mokaya Bio 66% a Vila Gracinda 67%.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 10  - 2 % Sleva
od 30  - 3 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Degustační sada Michel Cluizel Réglette Plantation

Degustační sada Michel Cluizel „Réglette Carrés Chocolats de Plantation“

Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 5 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů tmavých (hořkých) plantážních čokolád:

a jednu mléčnou plantážní mičokoládku:

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Mangaro Noir 65%:
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
    • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • Mokaya 66% Bio:
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
  • Vila Gracinda 67%:
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
  • Los Ancones 67% Bio:
    • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
    • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
  • Mangaro Lait 50%:
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
    • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 30 g, 23 x 37 cm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 5 g
Energie v kJ 2418,79 725,64
Energie v kcal 578,66 173,6
Tuky v g 42,54 12,76
    z toho nasycené tuky v g 26,3 7,9
Sacharidy v g 33,33 10
    z toho cukry v g 33,24 9,97
Bílkoviny v g 7,77 2,33
Sůl v g 0,04 0,01
Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 30
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.