Degustační sada Michel Cluizel „Chocolats Accords d´Exception No.70“ s dárkovou taškou

Kód: MCDS-12802
Oceněná
894 Kč 798,21 Kč bez DPH 372,50 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

70 čokoládových disků sedmi různých čokolád z vybraných kombinací kakaových bobů (4 hořké a 3 mléčné). Mléčné 39%, 45% a 50%, hořké 63%, 72%, 85% a 99%. Ideální příležitost najít své nejoblíbenější „procento kakaovosti.“ Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné vychytané degustační sady.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné vychytané degustační sady.

Degustační sada Michel Cluizel „Chocolats Accords d´Exception No.70“ s dárkovou taškou

70 čokoládových disků sedmi různých čokolád z vybraných kombinací kakaových bobů (4 hořké a 3 mléčné). Mléčné 39%, 45% a 50%, hořké 63%, 72%, 85% a 99%. Ideální příležitost najít své nejoblíbenější „procento kakaovosti.“

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Luxusní papírová krabička je chráněna průhledným přebalem. K degustační sadě dostanete také originální dárkovou tašku Michel Cluizel z pevného papíru, do které degustační sada kásně vklouzne a vytvoří tak elegantní dárek.

Pro zážitek z vaší domácí ochutnávky doporučujeme stáhnout si DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A NÁVOD UMĚNÍ DEGUSTACE V PDF.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí plnou nových receptur i lákavých obalů. Tato sada je následovnicí sady Grandes Teneurs a obsahuje vylepšené receptury jednotlivých směsí Kayambe, Vanuari a Arcango.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro předchůdkyně:

  • Noir Infini 99%:
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best dark chocolate Bean-to-Bar over 80%“
  • Grand Noir 85%:
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • Grand Lait 45%:
    • zlatá medaile, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, emulgátor: řepkový lecitin, dekorační barviva (karmín, kurkumin), skořice, zázvor, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a rozměry degustační sady: 240 g, 33,5 x 11,0 x 2,5 cm

Rozměr dárkové tašky: 30 x 37 x 10 cm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2470,73
Energie v kcal 591,08
Tuky v g 45,64
    z toho nasycené tuky v g 28,15
Sacharidy v g 31,32
    z toho cukry v g 28,01
Bílkoviny v g 8,7
Sůl v g 0,11

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775