Degustační cestovatelská knihovnička Francois Pralus

Kód: FPDS05 EAN: 3760085323360
Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních miničokoládek Francois Pralus. Součástí jsou podrobné tištěné degustační poznámky.

1 hodnocení
Výrobce: Francois Pralus
Zboží není na skladě
345,22 Kč bez DPH
397,00 Kč , plus doprava
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Degustační cestovatelská knihovnička Francois Pralus

Degustační „cestovatelská knihovnička“ z čokolád Francois Pralus

Součástí sady jsou podrobné tištěné degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních (single-origin) miničokoládek Francois Pralus. Ochutnáte 10 různých druhů z těchto oblastí: Papouasie (Papua-Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor). Všechny mají optimální 75% obsah kakaové hmoty.

V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí.

Degustační poznámky k čokoládám:

  • Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
  • Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
  • Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
  • Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
  • Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
  • Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
  • Ghana Forastero: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
  • Madagascar Criollo: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
  • Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
  • Equateur Trinitario: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy oříšků a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 120 g, 108×55×55 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Vláknina 11
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g stopové množství
Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 120
Dostupnostní hlídací pes

Rádi vás budeme informovat o naskladnění produktu.

captchaZobrazit jiný kód
Hodnocení
Jirka hodnotil/a: Čas: 20:15 Datum: 13.09.2016
Tohle mi přijde opravdu originální. Nadělili jsme si to s manželkou k výročí svatby a pak hráli cestovatelskou hru: každou zemi jsme si nejdřív našli v atlase, trochu si o ní přečetli a pak si dali každý jednu čokoládku od tamtud. Jo, to byl hezký večer... :)