Čokoláda Michel Cluizel Vila Gracinda 67%

Kód: MCN-69155 EAN: 659253121552
67% plantážní čokoláda z plantáže „Vila Gracinda“ na ostrově Svatého Tomáše. Konzistence hlaďounká, čokoláda je bohatá na sladké ovocné tóny. Ucítíme též náznak chuti pečených banánů, lékořice a rumu.

3 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 20  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Michel Cluizel Vila Gracinda 67%

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Vila Gracinda Noir Forastero 67%

67% plantážní čokoláda z plantáže „Vila Gracinda“ na ostrově Svatého Tomáše. Konzistence hlaďounká, čokoláda je bohatá na sladké ovocné tóny. Ucítíme též náznak chuti pečených banánů, lékořice a rumu. Ostrov Svatého Tomáše leží na rovníku u pobřeží Afriky. Na živiny bohatá sopečná půda a přímořské klima společně s tropickou polohou z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Místní kakaovníky variety Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Ostrovu se někdy přezdívá Ostrov čokolády.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 70 g
Energie v kJ 2386,37 1670,46
Energie v kcal 570,9 399,63
Tuky v g 41,75 29,23
    z toho nasycené tuky v g 25,78 18,05
Sacharidy v g 45,76 32,03
    z toho cukry v g 32,19 22,53
Bílkoviny v g 6,94 4,86
Sůl v g 0,01 0,01
Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 67
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Ostrov Svatého Tomáše
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Forastero
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 70
Hodnocení
Eva hodnotil/a: Čas: 20:47 Datum: 12.06.2015
V Africe jsem byla a z téhle čokči Afriku cejtím! Skvěle autentická!