Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Praliné Croustillant

Kód: MCTC-12386
189 Kč 168,75 Kč bez DPH 189 Kč / 100 g
Skladem (28 ks)

Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami a kousky křupavého karamelu. Tato křupavá pralinková čokoláda v sobě odráží tradici a originalitu čokoládovny Michel Cluizel. Této karamelizované, křupavé, intenzivní čokoládě nepochybně podlehnete :-).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Praliné Croustillant 100 g

Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami a kousky křupavého karamelu. Tato křupavá pralinková čokoláda v sobě odráží tradici a originalitu čokoládovny Michel Cluizel. Této karamelizované, křupavé, intenzivní čokoládě nepochybně podlehnete :-).

Víte jak se vyrábí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů... Pokud si chcete udělat představu, jak tato pochoutka chutná, máte možnost. Tato vydařená čokoláda je směsí krému praliné a 45% mléčné čokolády.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Složení: cukr, čisté kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, mandle, oplatka (pšeničná mouka, cukr, 99,9% máslo, sušené odstředěné mléko, ječmenný slad, sůl), lískové oříšky, karamelové lupínky (máslo, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, sůl), sůl, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2377,48
Energie v kcal 568,78
Tuky v g 38,5
    z toho nasycené tuky v g 19,82
Sacharidy v g 45,8
    z toho cukry v g 41,92
Bílkoviny v g 8,47
Sůl v g 0,31

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775