Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

Kód: MKTC01N EAN: 3760155712230
Na začátku nás tato 72% čokoláda osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevují se i chuťové tóny másla, mléka a smetany.

1 hodnocení
Výrobce: Menakao
Připraveno k odeslání
90,43 Kč bez DPH
104,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 12  - 1 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

72% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Na začátku nás osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevují se i chuťové tóny másla, mléka a smetany.

Pro milovníky ušlechtilých nápojů doporučujeme k této čokoládě tyto rumy: Zaya, Zacapa, Malteco a Diplomatico.

Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014

  • International Chocolate Awards, 2012

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Menakao Madagascar 72% (v angličtině)

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 65 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2487,25
Energie v kcal 594,07
Tuky v g 41,27
    z toho nasycené tuky v g 10,39
Sacharidy v g 42,96
    z toho cukry v g 36,5
Bílkoviny v g 12,7
Sůl v mg 0,03
Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 72
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 75
Hodnocení
Ivánková hodnotil/a: Čas: 18:25 Datum: 15.09.2016
Úplně krásně ovocná.