Čokoláda Åkesson Madagaskar Bio 75%

Kód: AKTC01 EAN: 7640141021118
Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v Bio kvalitě.

2 hodnocení
Výrobce: Åkesson
Připraveno k odeslání
120,87 Kč bez DPH
139,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 12  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Åkesson Madagaskar Bio 75%

Čokoláda Åkesson Madagaskar Criollo Bio 75%

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.

V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.

Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar
  • GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015

Složení: kakaová hmota (kakao, kakaové máslo), třtinový cukr, sojový lecitin. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a pšenice.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Švýcarsku a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii.

Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Criollo
Bio ano
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 60
Hodnocení
Ivánková hodnotil/a: Čas: 18:28 Datum: 15.09.2016
Tak tahle má tu hromadu ocenění fakt právem. Jemňounký ovocný tóny, celkově taková vyvážená - skoro bych se po vinařsku rozbásnila a řekla "kulatá" :)