Čokoláda Åkesson Brazílie Forastero 75%

Kód: AKTC05 EAN: 7640141021132
Delikátní 75% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Åkesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

1 hodnocení
Výrobce: Åkesson
Připraveno k odeslání
120,87 Kč bez DPH
139,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 12  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Åkesson Brazílie Forastero 75%

Čokoláda Åkesson Brazílie Forastero 75% Fazenda Sempre Firme

Delikátní 75% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Åkesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

V červnu 2009 Bertil Åkesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato 120ti hektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi.

Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou „parasinho“, která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20. století.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2011
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015

Složení: kakao (min 55%), třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin (GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů), mořská sůl. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Åkesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Åkesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Forastero
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Brazílie
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 60
Hodnocení
Uřídil hodnotil/a: Čas: 23:05 Datum: 21.09.2016
Tak tahle je podle mého gusta. Sytá, zemitá, nádherná!