Čokoláda Åkesson Bali 75%

Kód: AKTC07 EAN: 7640141021248
Tato 75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario v sobě snoubí příjemnou hořkost s jemnými tóny hroznového vína, višní a černého rybízu.

3 hodnocení
Výrobce: Åkesson
Připraveno k odeslání
120,87 Kč bez DPH
139,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 12  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Åkesson Bali 75%

Čokoláda Åkesson Bali Trinitario 75%

Tato 75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario v sobě snoubí příjemnou hořkost s jemnými tóny hroznového vína, višní a černého rybízu.

Kakaové boby jsou pěstovány na farmě rodiny Sukrama v oblasti Melaya na Indonéském ostrově Bali.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – Dark plain/origin bars“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar under 80%“

Složení: kakaová hmota (kakao, kakaové máslo), třtinový cukr, sojový lecitin. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a pšenice.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Åkesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Åkesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Indonésie - Bali
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 60
Hodnocení
Pavlína hodnotil/a: Čas: 10:16 Datum: 16.09.2016
Chuťově fascinující! nic takového jsem ještě neochutnala.
Kateřina hodnotil/a: Čas: 23:08 Datum: 11.09.2016
Tak tahle je hned za mou nejoblíbenější Madagaskarkou od Praluse. Výýýborná! Kruci, s tím Akessonem by stálo za to se seznámit :-)