Čokoláda Åkesson 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem

Kód: AKTC03 EAN: 7640141021217
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená divokým Voatsiperifery pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

6 hodnocení
Výrobce: Åkesson
Připraveno k odeslání
120,87 Kč bez DPH
139,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 12  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Åkesson 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem

Čokoláda Åkesson Madagaskar 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená divokým Voatsiperifery pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Divoký „Voatsiperifery“ pepř je nejvzácnější, silně aromatickou odrůdou pepře. Pochází z Madagaskaru a jeho celková roční produkce je pouhých 1500 kg.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2012 – Europe – celkové pořadí
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2012 – Europe, kategorie „Special awards – organic“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2015 – World, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“

Složení: kakaová hmota (kakao, kakaové máslo), třtinový cukr, sojový lecitin, divoký „Voatsiperifery“ pepř (2%). Může obsahovat stopy oříšků, mléka a pšenice.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Åkesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Åkesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,6
Specifikace
Příchuť Příchuť čokolády. pepř
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Bio ano
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 60
Hodnocení
Pavlína hodnotil/a: Čas: 10:20 Datum: 16.09.2016
Nikdy by mne nenapadlo, že mi tohle bude chutnat. Tohle je zvláštní pepř, jemný... a jde moc dobře s tou čokoládou.
Ivánková hodnotil/a: Čas: 18:18 Datum: 15.09.2016
Tak to by mne nikdy nenapadlo zkombinovat čokoládu s pepřem. A už vůbec by mne nenapadlo, že mi bude tak chutnat. :)
Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:30 Datum: 01.08.2015
Toto byl jeden z nejzajímavějších zážitků, co jsem kdy s čokoládou měla. A opravila jsem si názor na pepř. Tento divoký není vůbec divoký :) Naopak je takový mile domestikovaný :) Je velmi jemý s výrazným aroma. A vůbec není pálivý! Právem má medailí, že se jí skoro nejvejdou na obal :)