Čokoláda Francois Pralus Svatý Tomáš 75%

Kód: FPTC11
199 Kč 177,68 Kč bez DPH 199 Kč / 100 g
Skladem (4 ks)

75% čokoláda připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého Tomáše. Čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Sao Tomé Forastero 75%

75% čokoláda připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého Tomáše. Čokoláda s velmi plnou, robustní chut. Bohatá na tropické ovocné tóny.

Ostrov Svatého Tomáše leží na rovníku u pobřeží Afriky. Na živiny bohatá sopečná půda a přímořské klima společně s tropickou polohou z něj činí ideální místo na pěstování kakaa. Místní kakaovníky variety Forastero jsou známé svou dlouhotrvající chutí bohatou na ovocné a bylinné tóny. Ostrovu se někdy přezdívá Ostrov čokolády.

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
O Avatar autora | 26.2.2021
Robustní chuť určitě. Ovocné tóny jsem nezaznamenal, zato kořenité ano - pepř a hřebíček.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775