Čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Kód: FPTC21
Oceněná
229 Kč 204,46 Kč bez DPH 4 580 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Tato 75% čokoláda je chuťově mimořádně bohatá a zajímavá, s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk. Tento produkt už bohužel neprodáváme. Mrkněte na jiné skvělé čokolády!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt už bohužel neprodáváme. Mrkněte na jiné skvělé čokolády!

Čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Plantáž Chuao ve Venezuele má velmi malou produkci, ale boby zde pěstované jdou mezi výrobci delikátní čokolády doslova na dračku. Tato 75% čokoláda je chuťově mimořádně bohatá a zajímavá, s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk.

Popis výrobce: Na západ od Caracasu ve Venezuele leží mystická vesnice. Dostanete se tam pouze lodí. Vesnice Chuao je ze severní strany obklopena tropickým pralesem a z jihu Karibským mořem. Po celé generace bylo kakao zde pěstované oceňováno pro své nevšední kvality. Unikátní kombinace půdy a mikroklimatu, starobylé know-how, a tradiční metoda sušení dělá z tohoto kakaa z rodiny Criollo nejžádanější kakao světa. Malá produkce činí toto kakao vzácným a my jsme hrdi na to, že Vám ho můžeme nabídnout. Tato čokoláda má dlouhý dozvuk na patře, jemně vyváženou hořkost s kyselostí a zemité chuťové tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar Best Dark Bar“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Chuao 75% (v angličtině)

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 50 g, elegantní papírová krabička se šuplíčkem 102×102×14 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2448
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Venezuela
Odrůda kakaových bobů: Chuao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 75
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PZ Avatar autora | 19.9.2018
Krásná chuť! Jinak se to nedá popsat.
5
JJ Avatar autora | 22.8.2018
Jojo, Chuao, to nikdy nezklame :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775