Čokoláda Michel Cluizel Maralumi Lait 47%

Kód: MCN-69194 EAN: 659253121941
Vysokoprocentní – 47% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Maralumi“ na Papui – Nové Guinei. Je připravená z kakaových bobů variety Trinitario. Čokoláda je jemně krémová až smetanová, s charakteristickými tóny karamelu, banánů a borůvek.

4 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 20  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Michel Cluizel Maralumi Lait 47%

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Maralumi Lait Trinitario 47%

Vysokoprocentní – 47% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Maralumi“ na Papui – Nové Guinei. Je připravená z kakaových bobů variety Trinitario. Čokoláda je jemně krémová až smetanová, s charakteristickými tóny karamelu, banánů a borůvek.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Club des Croqueurs de Chocolat Award – Cena „Klubu milovníků chroupání čokolády“, Salon du Chocolat, Paříž, 2015
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best Milk – Bean to Bar“

Recenze na čokoládu: Gurmánka.cz: Ćokoláda jako od klenotníka – Maralumi Lait Trinitario 47%

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 47
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Papua - Nová Guinea
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. mléčná
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 70
Hodnocení
Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:22 Datum: 01.08.2015
Tahle je úžasná! Zmizela během 5ti minut :-)
Pavla hodnotil/a: Čas: 18:30 Datum: 27.07.2015
Koupání v laguně s průzračnou vodou na tropickém ostrůvku... sytá vůně květin... hledět do daleka...
Eva hodnotil/a: Čas: 19:46 Datum: 12.06.2015
Mám doma konstantní zásobu alespoň pěti tabulek. Proč? Nejde bez ní žít! :-) Podle mě nejlepší mléčná čokoška na světě.