Čokoláda Michel Cluizel Los Ancones Bio 67%

Neohodnoceno
Výrobce: Michel Cluizel
124 Kč 107,83 Kč bez DPH
Skladem (86 ks)

67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Los Ancones Bio Noir Trinitario 67%

67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Ancones“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Michel Cluizel Los Ancones 67% (v angličtině)

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepek.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 70 g
Energie v kJ 2386,37 1670,46
Energie v kcal 570,9 399,63
Tuky v g 41,75 29,23
    z toho nasycené tuky v g 25,78 18,05
Sacharidy v g 45,76 32,03
    z toho cukry v g 32,19 22,53
Bílkoviny v g 6,94 4,86
Sůl v g 0,01 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.07 kg
Obsah kakaové sušiny: 67
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bio
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Původ kakaových bobů: Dominikánská republika
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 70

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: