Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%

Kód: JOTC-ZAP
Oceněná
Značka: Jordis
99 Kč 86,09 Kč bez DPH 198 Kč / 100 g
Skladem (9 ks)

Tmavá, 67% čokoláda posypaná velkými kousky kandovaného pomeranče a zázvoru. Tato trojkombinace chutí přijde vhod v každém ročním období. Snoubí v sobě živelnost Karibiku a pikantnost Asie. Čokoláda je připravená z kakaových bobů z Jamajky, Grenady a Mexika.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%

Tmavá, 67% čokoláda posypaná velkými kousky kandovaného pomeranče a zázvoru. Tato trojkombinace chutí přijde vhod v každém ročním období. Snoubí v sobě živelnost Karibiku a pikantnost Asie. Čokoláda je připravená z kakaových bobů z Jamajky, Grenady a Mexika.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Dark Bean to Bar Flavoured“

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Posyp: kandovaný pomeranč 10%, kandovaný zázvor 10%. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2065
Energie v kcal 494
Tuky v g 29
    z toho nasycené v g 18
Sacharidy v g 54
   z toho cukry v g 39
Bílkoviny v g 5
Sůl v g 0,02

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 67
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, zázvor, — OVOCE:, pomeranč
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs), === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 67
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení