Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%
Kód: JOTC-ZAPDetailní popis produktu
Mrkněte na jiné luxusní čokolády!
Čokoláda Jordis ZAP - tmavá se zázvorem a pomerančem 67%
Tmavá, 67% čokoláda posypaná velkými kousky kandovaného pomeranče a zázvoru. Tato trojkombinace chutí přijde vhod v každém ročním období. Snoubí v sobě živelnost Karibiku a pikantnost Asie. Čokoláda je připravená z kakaových bobů z Jamajky, Grenady a Mexika.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Dark Bean to Bar Flavoured“
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Posyp: kandovaný pomeranč 10%, kandovaný zázvor 10%. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
Energie v kJ | 2065 |
Energie v kcal | 494 |
Tuky v g | 29 |
z toho nasycené v g | 18 |
Sacharidy v g | 54 |
z toho cukry v g | 39 |
Bílkoviny v g | 5 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 67 |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, zázvor, — OVOCE:, pomeranč |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs), === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Trinitario, Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | Jordis |
Výrobce: | Jordis |
Obsah kakaové hmoty: | 67 |
Požadované vlastnosti: | bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna
Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).
Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.
Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:
- Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
- 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
- Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády
Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775