Čokoláda Francois Pralus Madagascar 100%

Kód: FPTC09 EAN: 3760085320505 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009.

4 hodnocení
Výrobce: Francois Pralus
Připraveno k odeslání
146,96 Kč bez DPH
169,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 18  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Francois Pralus Madagascar 100%

Čokoláda Francois Pralus Madagascar Criollo 100%

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
  • suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo). Může obsahovat stopy oříšků a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 100
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Criollo
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 100
Hodnocení
Štěpán hodnotil/a: Čas: 12:26 Datum: 11.08.2015
Jo, tak tohle můžu! Mám na ňu takovej trik o který se s Vámi podělim: dlouho ju nechavám rozpouštět na jazyku. A pak je to krása! Všechny čtyři palce nahoru! :-)
Josef hodnotil/a: Čas: 17:56 Datum: 27.07.2015
Tak tohle je fakt 'nářez'! A nemyslím tím, že by byla silná. Zkusil jsem asi všechny 100% čokolády, co se u nás dají koupit. Některé z nich se, upřímně řečeno, nedají vůbec jíst. Respektive: nejsem masochista :) Ale tahle mne dostala právě tím, že nejenže je poživatelná, ale navíc je fakt chutná. Když ji nechám delší dobu pomalu zahřívat na jazyce, tak v ní cítím citrusy a pocitově mi přijde jako kvalitní cca 80% čokoláda. Mezi stoprocentníma čokoládama teda fakt unikát!
Eva hodnotil/a: Čas: 20:04 Datum: 12.06.2015
"Stovka" není pro každého. Je to už náročnější chuťový experiment. Nicméně, jestli ho někdy zkusit, pak s čokoládou od Praluse. Na veletrhu čokolády v Paříži jsem zkoušla jiné "stovky" a ty prostě vůbec nešly. Jediná "stovka", co se na trhu moc povedla.