Čokoláda Francois Pralus Madagascar 100%

Kód: FPTC09
179 Kč 155,65 Kč bez DPH
Skladem (438 ks)

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Madagascar Criollo 100%

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
  • suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!

Složení: kakao, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2364
Energie v kcal 571
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 24
    z toho cukry v g 2
Bílkoviny v g 12
Sůl 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: 100%
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Dia (bez cukru), Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
7x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AK Avatar autora | 18.3.2019
Nejdřív jsem 100% čokoládám nemohla přijít na chuť, ale když jsem si tuto čokoládu nechala chvíli rozpouštět na patru, tak se počáteční hořkost proměnila v ovocné tóny - opravdu nečekaný zážitek! doporučuji vyzkoušet!
5
KK Avatar autora | 15.11.2018
Tak ze "stovek" je tohle moje jednoznacna favoritka! Vubec se nedivim tem ocenenim. Ze bych ji taky nejaky s dcerkou namalovala? ;)
5
ŠŠ Avatar autora | 29.8.2018
Jo, tak tohle můžu! Mám na ňu takovej trik o který se s Vámi podělim: dlouho ju nechavám rozpouštět na jazyku. A pak je to krása! Všechny čtyři palce nahoru! :-)
4
EP Avatar autora | 17.8.2018
"Stovka" není pro každého. Je to už náročnější chuťový experiment. Nicméně, jestli ho někdy zkusit, pak s čokoládou od Praluse. Na veletrhu čokolády v Paříži jsem zkoušla jiné "stovky" a ty prostě vůbec nešly. Jediná "stovka", co se na trhu moc povedla.
5
JJ Avatar autora | 15.8.2018
Tak tohle je fakt 'nářez'! A nemyslím tím, že by byla silná. Zkusil jsem asi všechny 100% čokolády, co se u nás dají koupit. Některé z nich se, upřímně řečeno, nedají vůbec jíst. Respektive: nejsem masochista :) Ale tahle mne dostala právě tím, že nejenže je poživatelná, ale navíc je fakt chutná. Když ji nechám delší dobu pomalu zahřívat na jazyce, tak v ní cítím citrusy a pocitově mi přijde jako kvalitní cca 80% čokoláda. Mezi stoprocentníma čokoládama teda fakt unikát!

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.