- doporučujeme (24)
- VELIKONOCE a DÁRKY (63)
- čokoláda podle VÝROBCE (205)
- čokoláda podle DRUHU (161)
- čokoláda podle PŘÍCHUTĚ (52)
- oceněné čokolády (52)
- tabulková čokoláda (124)
- bonboniéry a pralinky (18)
- čokoládové speciality (56)
- horká čokoláda a kakao (10)
- kakaové boby (9)
- dárkové tašky a certifikáty (7)
- novinky (38)
- zlevněné zboží (17)
- velkoobchod (21)
Čokoláda Bonnat Juliana 75%
Kód: BNTC28 EAN: 37001524004403 hodnocení
Čokoláda Bonnat Juliana Brésil 75%
Barevně nehezký obal skrývá jednu z chuťově nejzajímavějších čokolád od Stéphana Bonnata. Kakaové boby, z nichž je vyrobena tato 75% čokoláda, pocházejí z chráněné oblasti Pratigi ve státě Bahia v Brazílii. Již dvacet let zde místní farmáři šlechtí novou odrůdu kakaových bobů vycházející z odrůdy Trinitario. Výsledek, bohatý na zemité a ovocné chuťové tóny, máte teď možnost sami posoudit.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2013, kategorie „Dark plain origin bars“
Složení: kakao, kakaové máslo, cukr
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501 |
Energie v kcal | 603 |
Tuky v g | 46 |
z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
Sacharidy v g | 42,6 |
z toho cukry v g | 25,9 |
Bílkoviny v g | 8,8 |
Sůl v g | 0,01 |
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. | 75 | |
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. | Brazílie | |
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. | Trinitario | |
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. | hořká | |
Bio | ne | |
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. | 100 |
- Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:43 Datum: 01.08.2015
- Teda! Už jsem myslela, že mne nic nepřekvapí. No, jsem ráda, že jsem se mýlila. Upravuji svůj žebříček "top 10 čokolád". :)
- Josef hodnotil/a: Čas: 18:16 Datum: 27.07.2015
- Tak tahle je teď v mých "top 10". Ta chuťová pestrost mně dostala. Jojo, jako v té pohádce to bylo... o Popelce... tahle čokoláda má z těch od Bonnata asi nejškaredější obal - taková jakási zašlá žlutá - jak starý noviny. Tak jsme ji načali až poslední. No, a byla to fajná třešnička na závěr. Dobře ju Bonnat maskuje :)
- Eva hodnotil/a: Čas: 20:13 Datum: 12.06.2015
- Julianu jsem darovala neteři Julince a od té doby ji musím vozit stále, i mimo narozeniny :-) Je to bašta! :-)