Čokoláda Akesson Madagaskar Bio 75%

Kód: AKTC01
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Skladem (37 ks)

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v Bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 75%

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.

V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.

Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar
  • GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015

Složení: kakao 75%, organickýtřtinový cukr, čisté kakaové máslo, sojový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IM Avatar autora | 6.12.2018
Tak tahle má tu hromadu ocenění fakt právem. Jemňounký ovocný tóny, celkově taková vyvážená - skoro bych se po vinařsku rozbásnila a řekla "kulatá" :)

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.