Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75%

Kód: AKTC05
Oceněná
Značka: Akesson
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Delikátní 75% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% Fazenda Sempre Firme

Delikátní 75% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Boby jsou  UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.

V červnu 2009 Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato 120ti hektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi.

Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou „parasinho“, která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20. století.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2011
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Dark Bean to Bar under 80%“ 
  • Great Taste Award - 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award - 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Dark Bean to Bar under 80%“ 

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), třtinový cukr, sojový lecitin (GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Brazílie
Odrůda kakaových bobů: Forastero
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
UT Avatar autora | 3.9.2018
Tak tahle je podle mého gusta. Sytá, zemitá, nádherná!

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Zobrazit celý popis