Čokoláda Ajala tmavá 70% rustikální

Kód: AJTC11
Oceněná
Značka: Ajala
105 Kč 93,75 Kč bez DPH 233,33 Kč / 100 g
Skladem (2 ks)

Čokoláda z bobů nejvyšší kvality, slazená sušenou třtinovou šťávou, s obsahem kakaa 70 % a 100 % lásky.  Při její výrobě se Ajala inspirovala původními  recepturami  španělských dobyvatelů ze 16. století, kteří se je naučili od Aztéků. Je jedinečná svojí hrubou strukturou, která se v ústech mísí se sladkostí třtinové šťávy. Čokoláda je v kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Ajala tmavá 70% rustikální 

Čokoláda z bobů nejvyšší kvality, slazená sušenou třtinovou šťávou, s obsahem kakaa 70 % a 100 % lásky.  Při její výrobě se Ajala inspirovala původními  recepturami španělských dobyvatelů ze 16. století, kteří se je naučili od Aztéků. Je jedinečná svojí hrubou strukturou, která se v ústech mísí se sladkostí třtinové šťávy. Čokoláda je v kvalitě.

Kakaové boby jsou namlety žulovými kameny a jemně praženy. Díky temperování (zahřátí na teplotu 4043°C a následné zchlazení na 29–31°C) získává čokoláda svůj hedvábný lesk a zřetelné křupnutí při lomu. Čokoláda je s láskou vytvořena a balena v Česku.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Rough ground/textured plain/origin dark chocolate bars“

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, obsah kakaového podílu 70 %. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny z Česka. Misí Ajala Chocolate je ukázat, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Hmotnost a velikost: 45 g, 12,5 × 6,8 ×0,7 cm

Nutriční hodnoty / výživové údaje100 g
Energie v kJ2460
Energie v kcal588
Tuky v g41,1
    z toho nasycené v g25,61
Sacharidy v g45,9
   z toho cukry v g33,5
Bílkoviny v g8,6
Sůl v g0,079

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda, Čokoláda bez sójového lecitinu, Veganská čokoláda, Čokoláda bez kravského mléka, Čokoláda bez laktózy, Čokoláda bez sóji, Kvalitní hořká čokoláda, Kvalitní tmavá čokoláda, Tmavá čokoláda, Čokoláda bez cukru, Čokoláda e-shop, Exkluzivní čokoláda, Kvalitní čokoláda, Luxusní čokoláda, Pravá čokoláda, Nejlepší čokoláda, Nejlepší hořké čokolády, Vegetariánská čokoláda
Hmotnost: 0.045 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 45
Značka: Ajala
Výrobce: Ajala
Obsah kakaové hmoty: 70
Požadované vlastnosti: bezlepkové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Česká manufaktura Ajala Chocolate

Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin. 

Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.

Výrobce: Ajala Chocolate, Masná 34, 602 00, Brno, IČ: 02589796
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775