Čokoláda Ajala Tanzanie Kokoa Kamili 70%

Kód: AJTC03
Novinka
Značka: Ajala
115 Kč 100 Kč bez DPH
Skladem (27 ks)

Chuťově originální, single origin, hořká čokoláda s obsahem  kakaa 70 %. Kakaové boby pocházejí z regionu Mbingu v Tanzanii, kde kakaové boby zpracovává sociální podnik KOKOA KAMILI. Ten sdružuje místní farmáře a pomáhá jim pěstovat kakaové boby dokonaleji a v souladu s místní přírodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Ajala Tanzanie Kokoa Kamili 70% 

Chuťově originální, single origin, hořká čokoláda s obsahem  kakaa 70 %. Kakaové boby pocházejí z regionu Mbingu v Tanzanii, kde kakaové boby zpracovává sociální podnik KOKOA KAMILI. Ten sdružuje místní farmáře a pomáhá jim pěstovat kakaové boby dokonaleji a v souladu s místní přírodou.

Kakaové boby jsou namlety žulovými kameny a jemně praženy. Díky temperování (zahřátí na teplotu 40-43°C a následné schlazení na 29-31°C) získává čokoláda svůj hedvábný lesk a zřetelné křupnutí při lomu. Čokoláda je s láskou vytvořena a balena v Česku.

V čisté chuti této čokolády vás pohladí ovocné tóny lesního ovoce, malin a červeného rybízu, v závěru chuti lze cítit hořkosladké brownies.

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, obsah kakaového podílu 70%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny z Česka. Misí Ajala Chocolate je ukázat, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Hmotnost a velikost: 45 g, 12,5 × 6,8 × 0,7 cm

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2460
Energie v kcal 588
Tuky v g 41,1
    z toho nasycené v g 25,61
Sacharidy v g 45,9
   z toho cukry v g 33,5
Bílkoviny v g 8,6
Sůl v g 0,079

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.45 kg
? Obsah kakaové sušiny: 70
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Tanzánie
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 45
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Česká manufaktura Ajala Chocolate

Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin. 

Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.