Čokoláda Ajala Kokosový krém 55% Bio

Kód: AJTC01
Novinka
Značka: Ajala
95 Kč 82,61 Kč bez DPH
Skladem (21 ks)

Jemná čokoláda s krémovou chutí kokosu, bez mléka, s obsahem kakové hmoty pouze 55%. Mohli bychom ji tedy nazvat "bez-mléčnou čokoládou", kde je běžné mléko nahrazeno kokosovým, které vytváří fantastickou krémovost. Kakaové boby jsou namlety žulovými kameny, jemně praženy. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Ajala kokosový krém 55% Bio

Jemná čokoláda s krémovou chutí kokosu, bez mléka, s obsahem kakové hmoty pouze 55%. Mohli bychom ji tedy nazvat "bez-mléčnou čokoládou", kde je běžné mléko nahrazeno kokosovým, které vytváří fantastickou krémovost. Čokoláda je v bio kvalitě. Kakaové boby jsou namlety žulovými kameny, jemně praženy. Díky temperování (zahřátí na teplotu 40-43°C a následné schlazení na 29-31°C) získává čokoláda svůj hedvábný lesk a zřetelné křupnutí při lomu. Čokoláda je s láskou vytvořena a balena v Česku. 

Ajala kokosový krém snoubí chuť těch nejkvalitnějších kakaových bobů z Dominikánské republiky a Nikaragui se smetanovou chutí kokosu a kokosového mléka. Poznejte nevšední zážitek z čokolády pro všechny smysly.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark chocolate bars with an infusion or flavouring“

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, sušený kokos, sušené kokosové mléko, kakaové máslo. Obsah kakaového podílu 55%

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny z Česka. Misí Ajala Chocolate je ukázat, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Hmotnost a velikost: 45 g, 12,5 × 6,8 ×0,7 cm

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2440
Energie v kcal 583
Tuky v g 40,1
    z toho nasycené v g 27,87
Sacharidy v g 46,5
   z toho cukry v g 36,1
Bílkoviny v g 9,0
Sůl v g 0,098

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.045 kg
? Obsah kakaové sušiny: 55
Příchuť čokolády: kokos
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
druhy čokolád: hořká (tmavá)
Pomocný: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 45

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Česká manufaktura Ajala Chocolate

Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin. 

Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.