Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo 43% Bio

Kód: AKTC12
Plantážní Oceněná Bio
Značka: Akesson
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Skladem (40 ks)

Tato lahůdková plantážní 43% bílá čokoláda je připravena z aromatických kakaových bobů Criollo z plantáže Bejofo na severovýchodě Madagaskaru. Čokoláda je v Bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo Bio 43%

První bílá plantážní čokoláda od Bertilla Akessona. Tato lahůdková 43% čokoláda je připravena z aromatických kakaových bobů Criollo z plantáže Bejofo na severovýchodě Madagaskaru. Čokoláda je v Bio kvalitě.

Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaového másla - 43% - bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2018, kategorie „White Bean to Bar“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards 2017 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
  • Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „White Bean to Bar“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020, kategorie „White Bean to Bar“

Složení:čisté kakaové máslo bio 43%, sušené mléko bio, třtinový cukr bio. Může obsahovat stopy ořechů, mandlí a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2602
Energie v kcal 622
Tuky v g 47,6
    z toho nasycené tuky v mg 30,6
Sacharidy v g 36,9
    z toho cukry v g 34,92
Bílkoviny v g 11,42
Sůl v g 1,33

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: bílá
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: bílé
Bio: ano
Hmotnost: 60
Obsah kakaové hmoty: 43
Značka: Akesson
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZV Avatar autora | 15.5.2020
No konečně bílá čokoláda co není přeslazená.
1
F Avatar autora | 14.2.2020
tak tahle vážně ne vůbec mi to chuťově nepřipomínalo b. čokoládu

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení