Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo 43% Bio
Kód: AKTC12Detailní popis produktu
Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo Bio 43%
První bílá plantážní čokoláda od Bertilla Akessona. Tato lahůdková 43% čokoláda je připravena z aromatických kakaových bobů Criollo z plantáže Bejofo na severovýchodě Madagaskaru. Čokoláda je v Bio kvalitě.
Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaového másla - 43% - bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2018, kategorie „White Bean to Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2017 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
- Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „White Bean to Bar“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020, kategorie „White Bean to Bar“
Složení:čisté kakaové máslo bio 43%, sušené mléko bio, třtinový cukr bio. Může obsahovat stopy ořechů, mandlí a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2602 |
Energie v kcal | 622 |
Tuky v g | 47,6 |
z toho nasycené tuky v mg | 30,6 |
Sacharidy v g | 36,9 |
z toho cukry v g | 34,92 |
Bílkoviny v g | 11,42 |
Sůl v g | 1,33 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | bílá |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | bílé |
Bio: | ano |
Hmotnost: | 60 |
Obsah kakaové hmoty: | 43 |
Značka: | Akesson |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775