Čokoláda Jordis POP - bílá 40% s kousky kakaových bobů

Kód: JOTC-POP-P
99 Kč 88,39 Kč bez DPH
Kompletně snězeno

Bílá čokoláda vyrobená pouze z kakaového másla (40 %), sušeného mléka a třtinového cukru, bohatě posypaná kousky kakaových bobů, tzv. nibsy z Madagaskaru přináší neobvyklý zážitek. Sbližuje dva tábory milovníků bílých čokolád a vyznavačů plné čokoládové chuti kakaových bobů. Tento produkt už bohužel neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády!

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Jordis POP - bílá 40% s kousky kakaových bobů  

Bílá čokoláda vyrobená pouze z kakaového másla (40 %), sušeného mléka a třtinového cukru, bohatě posypaná kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) z Madagaskaru přináší neobvyklý zážitek. Sbližuje dva tábory milovníků bílých čokolád a vyznavačů plné čokoládové chuti kakaových bobů. 

 

Kakaové boby v čokoládě jsou dovezeny od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo.

Složení: kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, vanilka, kousky kakaových bobů v posypu (20 %), obsah kakaové hmoty nejméně 40%. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2639
Energie v kcal 631
Tuky v g 49
    z toho nasycené v g 30
Sacharidy v g 36
   z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 11
Sůl v g 0,26

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílá čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 40
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kakaové boby / nibsy
Druhy čokolády: bílá
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: bílé
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 40
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775