AKCE! Čokoláda Akesson Brazílie 100% s kousky bobů

Kód: AKTC11-P
Akce Sleva
Značka: Akesson
139 Kč –14 % 119 Kč 103,48 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy Forastero pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 100% s kousky kakaových bobů – AKCE!

Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy Forastero pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Kakaové boby jsou  UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 30. 10. 2020

V červnu 2009 Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato stodvacetihektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi.

Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou „parasinho“, která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20. století.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: kakao, kakaové máslo, drcené kakaové boby 7%, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modfikovaných organisů. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

 Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2522
Energie v kcal 609,7
Tuky v g 55,57
    z toho nasycené tuky v mg 3,99
Sacharidy v g 17,97
    z toho cukry v g 9,74
Bílkoviny v g 9,72
Sůl v mg 91,6

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 100
Příchuť čokolády: - S PŘÍCHUTÍ, kousky kakaových bobů (nibs)
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez cukru/ Dia, Low carb (min 77 % kakaové hmoty), Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Brazílie
Odrůda kakaových bobů: Forastero
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Ušlechtilost: jedno-oblastní (single-origin), plantážní (single-plantation)
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.