Chocolate - the best of planet Earth
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
70% trea-to-bar (od stromu k tabulce) miničokoláda z bílých kakaových bobů regionu...
70% trea-to-bar čokoláda z bílých kakaových bobů regionu Piura kombinuje krémovou...
Ochutnejte lahodnou tmavou čokoládu s tradiční giandujou – lískooříškovým krémem z...
Inovativní forma mléčné čokolády – kromě mléka obsahuje přepuštěné hnědé máslo, díky...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda je na pomezí mléčné a tmavé, sladké a slané. Okořeněná...
Ochutnejte mléčnou čokoládu s giandujou – jemným lískooříškovým krémem. Kakaové boby z...
60% tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůdy Chuncho s kanadským javorovým sirupem a solí...
Tato tmavá 50% čokoláda Vás svou kořeněnou oříškovou chutí přenese do klidného...
Neodolatelně jemná 70% hořká čokoláda se spoustou křupavých kukuřičných lupínků a...
Ochutnejte vynikajicí kombinací lískových oříšků a praliné v této tmavé BIO čokoládě od...
Nenechte se zmást! Pod skořápkou tohoto vajíčka se skrývá menší čokoládové vajíčko z...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s kousky slaného karamelu (18 %) se soleným...
Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....
Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy...
63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových...
Intenzivní 72% tmavá čokoláda potěší všechny milovníky čokolády nezapomenutelnou...
70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny...