Degustační sada Francois Pralus Intro 10

Kód: CBDSFP01
149 Kč 133,04 Kč bez DPH 2 980 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami Francois Pralus. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté). Pro váš větší zážitek přikládáme i tištěné Degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na spoustu jných čokolád.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na spoustu jných čokolád.

Degustační sada Francois Pralus „Intro Pralus 10“

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami a kávoládami Francois Pralus. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté).

Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup, jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Můžete si je i stáhnout zde: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE V PDF.

Tmavé single-origin čokolády obsažené v degustační sadě:

Mléčná single-origin čokoláda v degustační sadě:

Kávolády v degustační sadě:

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Madagascar Criollo 100%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Dark Organic Chocolate Bar
  • Madagascar Criollo 100%: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Upozornění: obrázek není přesný - je pouze ilustrativní. V degustační sadě jsou nyní jiné miničokoládky než v ní bývaly. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.

Složení: 

  • Madagascar Criollo 100%: kakao, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • hořké čokolády 75%: kakao, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • Mélissa Milk Criollo 45%: kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
  • tmavá kávoláda Carre de Café noir: káva - 100% arabica, čisté kakaové máslo, cukr, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • mléčná kávoláda Carre de Café au lait: čisté kakaové máslo, sušené mléko, káva - 100% arabica, cukr, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2391,4
Energie v kcal 576,4
Tuky v g 42,51
    z toho nasycené tuky v g 26,68
Sacharidy v g 33,7
    z toho cukry v g 25,1
Bílkoviny v g 9,36
Sůl 0,046

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45, 75, 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ, káva
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Kolumbie, Nikaragua, Peru, Venezuela, === AFRIKA ===, Madagaskar, === ASIE ===, Indonésie
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Druh čokolády: tmavá
Požadované vlastnosti: bezlepkové
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PP Avatar autora | 6.12.2018
Ideální formát na malou pozornost pro paní doktorku :)
5
ZZ Avatar autora | 18.10.2018
Oceňuju to, že jste tam dali i tu mléčnou a stovku. Pěknej "průřez tvorbou pana Praluse" :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775